Bæææ...
da var det klart for årets første NM-runde i 2007, og turen gikk til Radøy utenfor Bergen.


Et veldig uvanlig syn ventet da flyet kom inn for landing fredag 20. april - hele Bergen var nemlig dekket med et tynt lag snø! Oddsen for snø er cirka det samme som for en snøball i helvete :-) Det var bare 4 plussgrader, men sola skinte så snøen forsvant fort. Du kan se på bildet at det ligger litt snø på takene på "Bryggen" i sentrum.


På vei ut til Radøy kjører du over Norhordalandsbrua, som er en kombinert henge- og flytebro. For å komme til banen fra Bergen sentrum følger du E39 nordover...når du kommer over Nordhordlandsbrua (flytebru) skal du over en bru til og til venstre i rundkjøringa. Da tar du til venstre i neste kryss... så kjører du rett fram hele veien på veinr 565... over en lysregulert bru... forbi Alverstraumen (se vedlagt kart under).. du passerer videre et sted som heter Lunde, da er det ikke langt igjen. Du kommer til et kryss som er nytt...dvs brukt litt penger på i forhold til resten av veien, der skal du til venstre, så kjører du 50m og inn til høyre...der har du banen :-)


Da er vi kommet til Radøy og vakker natur møter deg. Alt fra grønnkledde åser...


...til idylliske fjordarmer.


Dette er første gangen jeg har flydd til et løp. Har kjørt flere løp nede i Europa, og det er både tidkrevende og slitsomt å kjøre bil. Så det var sannelig en befrielse å fly og leie bil. Tror nesten ikke det blir noe dyrere heller. Hadde reservert en leiebil av billigste sort, men siden det snødde og de kun hadde et par biler med vinterdekk på - så ble det en "gratis upgrade" til en Toyota Prius.


Veldig morsom sak! Det er en hybrid-bil som går på elmotor og en bensinmotor. Du kan på displayet se hvordan disse to samarbeider og kobler inn og ut etter behov. Kan love det blir stille når du stopper på rødt lys! :-)


Banen på Radøy, med ny layout i år. Flott og velholdt anlegg! Det ligger et grendehus ved banen med gode toalettfasiliteter.


Panoramabilde fra kjøreplattformen. Litt snø på hoppet fremdeles :-) Banen kjøres med klokka.


Nytt mekkeområde. NB! Stikkontakten finner du UNDER bordene ;-) Kompressor for rengjøring var også tilgjengelig.


Mine to krigere klar til dyst i sitt første løp (og mitt :-)...


Det var 4 grader varmt/kaldt, og kaldt på fingrene. Denne hanske-mod'en funket veldig bra!


"When I say jump you say how high?" Her er deltakerne i 1:10 OR på lørdagen. Karl Atle Helland helt til venstre, og Bjørn Tore Helland til høyre. Disse gutta er så jordnære at de holder seg der... Han med Felleskjøpet-dressen sto og drømte om traktor og fulgte ikke med :-P Deltakelsen på dette løpet har ikke vært bedre siden 1998! Elbuggy er sannelig på vei opp igjen!

Her ser vi Alex, Ketil og Frode i fri dressur. Mye fin kjøring på alle deltakerne! Klikk på bildet for en liten video-tur rundt banen!


Frode Skauen AKA "BadGangsta OffroadA"


Enten er dette Ketil Pettersen eller han fra planeten K-PAX... Alex Haugland til høyre, Jostein Helland til venstre.


Alex satser alt på dobbelthoppet og tar en korketrekker...


Frode jakter på Ketil og misser litt...


Dette ligner til forveksling en russisk reketråler, men det er bare bilen til PT (Post- og Teletilsynet). Vises ikke så godt på bildet, men den hadde sikkert nærmere 20 antenner på taket. Han var litt redd for at bilen skulle bli gjenkjent hvis vi tok bilde av den. Har en følelse at det ikke er HELT umulig å skjønne tegninga med den skogen av antenner på taket :-D


Bilen er stappet med måleutstyr.


Vi fikk også ta en titt "på bakrommet".


Det ble sjekket om alle kjører på lovlige frekvenser, og det var faktisk noen som ikke gjorde det. Har har Frode fått passet påskrevet (bildet er arrangert og har ikke rotfeste i virkeligheten)

Det var sol og tørr og fin bane på lørdag. I kvalene var det Jostein Helland som var raskest, fulgt av Alex Haugland og Ketil Pettersen. Dette ble noe rokkert om på i finalene, med Ketil Pettersen som vinner, fulgt av Alex Haugland og Frode Skauen.


Fra venstre: nr. 2 Alexander, nr. 1 Ketil, nr. 3 Frode


Da var det søndag og dags for 4WD. Rimelig glatte treningsforhold på morgenfristen med frost på teppene!


Det skulle så vise seg å bli en veldig våt dag, med stort sett regn hele dagen. Men som du ser holdt gutta humøret oppe. Her ser vi deler av Trønderbataljonen i fulle forberedelser.


Det gjelder å holde vannet unda elektronikken, en "God Jul" ballong er en måte å gjøre det på...


Vann i radioen er heller ikke ønskelig. Vi ser her tydelig at Bunnpris-poser er favoritten til de fleste :-)


Dette er hvordan jeg selv gjorde min X-5 vanntett vha. "Serpent Cleaning Gum". Er forøvrig også strålende fornøyd med TQ i mitt første løp!


Close-up av tettingen. Det kom vann inn til slutt her også, så jeg måtte stå over den siste finalen. Burde antakelig ha tatt det av innimellom for å slippe ut kondens.


Brrr... småkaldt, men med vinterklær holder vi ut :-)


Frode er også godt pakket inn...


Stian Skogstad fra Trondheim i fullt "oljehyre"...


Etter kvalifiseringen lå Svein Harald Ytternes øverst, fulgt av Frode Skauen og Svein Erik Haaland. Ketil var veldig uheldig og hadde tekniske problemer, så han fikk ikke kjørt noe i det hele tatt dessverre. Etter finalene ble det som i tohjulstrekk endel rokkringer, og Frode endte med seier, fulgt av Jostein Helland og Svein Erik Haaland.


Fra venstre: nr. 2 Jostein, nr. 1 Frode, nr. 3 Svein Erik


En stor takk til en (tross været) alltid blid primus motor Karl-Atle Helland og resten av Radøy-gjengen!

Mer info finner du på klubbens hjemmeside, www.radoyrc.net

Svein Harald Ytternes, 12. mai 2007